Iluminat

Unul dintre cele principalele avantaje ale unui sistem de smart housing este eficientizarea consumului de energie. Setările potrivite înseamnă economie și încurajează o atitudine prietenoasă cu mediul înconjurător.

Exemple de automatizare

  • Cu ajutorul unou panouri led inteligente, sistemul nostru poate adapta continuu lumina ambientală a încăperilor în functie de poziția soarelui față de clădire și a intensității acestuia. Astfel se mărește gradul de confort al ocupanților casei.
  • Luminile se pot stinge automat dacă nu este detectată mișcare în încăpere într-o perioadă de timp selectată de tine. Această opțiune poate avea mai multe variațiuni.
  • Treptele interioare sau exterioare ale cladirii se pot ilumina gradual, pe masura ce tu le urci, pentru a te ghida noaptea fără a deranja restul locuitorilor din casă.
  • Dacă ai spații de depozitare la subsol, poți regla setările astfel încât toate luminile să se stingă automat la o oră anume. În acest mod, nu mai trebuie să-ți faci griji pentru becurile uitate aprinse.

Iluminat smart

Un sondaj realizat de Harris Poll arată că aproape 9 din 10 oameni (89%) spun că expunerea la lumina naturală are un impact pozitiv major/moderat asupra stării de spirit, în timp ce 87% spun că expunerea la lumină naturală. lumina are un impact pozitiv asupra productivității, vigilenței și funcției creierului. Aproape 8 din 10 oameni intervievați (79%) spun că și-ar dori să poată petrece mai mult timp în aer liber în timpul zilei pentru a obține mai multă expunere la lumina naturală.

Control vocal

Întregul iluminat al clădirilor poate fi controlat vocal, prin intermediul unor sisteme smart precum Google Nest sau Alexa.